Fotoclub Westhoek werd opgericht in 1957 door enkele gedreven amateurfotografen uit Veurne, en behoort daarmee tot één van de stichting clubs van de Belgische amateurfotografie.

De fotografie heeft natuurlijk door al die jaren een hele (r)evolutie doorgemaakt en de nieuwere apparatuur en technieken hebben ervoor gezorgd dat beelden op verschillende manieren benaderd kunnen worden. Daarom kan contact met zielsgenoten juist zo leerrijk en stimulerend zijn. De fotoclub is het ideale platvorm om, in een familiale sfeer, kennis te maken met die andere fotoliefhebbers.

In 2007 ontving de fotoclub de titel "Koninklijke" ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan en haar inzet en verdienste voor de fotografie in West-Vlaanderen.

De club bestaat momenteel uit een 38-tal leden, die elk op hun manier via het medium fotografie expressie geven aan hun unieke kijk op het dagelijkse leven.

Sinds lang wordt om de twee jaar een fototentoonstelling georganiseerd. Ook dit jaar gebeurt dit op het traditionele Pinksterweekend.

De expo loopt van zaterdag 18 mei tot en met maandag 20 mei in het "Spaans Paviljoen" te Veurne.

  • Wij zijn open op zaterdag 18 mei van 14 tot 18 uur
  • op zondag 19 mei van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.
  • op maandag 20 mei doorlopend van 10 uur tot 18 uur.

De fotoclub verzorgt eerder diverse gasttentoonstellingen of projecten in samenwerking met Veurnse verenigingen of organisaties.

Om enkele te noemen: Toeren en loeren, tentoonstelling in het kerkje van Oeren, Project Duin en Polder, Project "Trouwfoto's" in kasteel Beauvoorde,  samenwerking met het Davidsfonds en Willemsfonds in het kader van de wederopbouw in de westhoek, door de werken van de architect Camille Van Eslande, die 100 jaar geleden veel huizen herbouwd heeft in Veurne en omgeving  ... enz.

De fotoclub is tevens aangesloten bij het West-Vlaams verbond van foto en digitaal (WVFD)

Kortom; zonder op de barricaden te staan is dit een fotoclub die zijn steentje bijdraagt aan het verenigingsleven en de culturele uitstraling van Veurne en omstreken.

Net voor de corona-perioden konden wij beschikken over een nieuw lokaal in de Oude Vleeshalle op de markt in Veurne. Wij zijn het stadsbestuur zeer dankbaar omdat wij zo in een permanente ruimte kunnen samenkomen voor, onder andere, werkvergaderingen en fotoshoots.

Om de twee weken (pare weken), op maandagavond, komen de leden samen in het lokaal om hun werk te bespreken. En éénmaal in de maand, op een donderdag (zie programma), maken de fotovrienden een fotografische uitstap. Die foto's worden om de twee maand besproken op een donderdagnamiddag. De fotovrienden zijn de leden die op donderdag de fotografische uitstappen meedoen.

Een vrijblijvend bezoekje is altijd een aangename kennismaking!

Alle info is te vinden op:    www.fotoclubwesthoek.eu